Vad man kan göra på en familjesemester i Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är ett populärt resmål för familjer. Landet har ett vackert landskap, en rik historia och en färgstark kultur. Burj Khalifa, Gold Market och Al Ain Oasis är några av de många attraktionerna. Det är en utmärkt plats för en familjesemester eller smekmånad, och det är en utmärkt plats för människor som älskar äventyr.

Oasen Liwa

Om du vill ha en unik semester i Förenade Arabemiraten kan du överväga att besöka Liwa Oasis. I denna stora oas bor över 20 000 människor som huvudsakligen lever på dadelodling. Samhället hoppas på att så småningom kunna bli öknens Dubai. Där har du möjlighet att se vackra soluppgångar och solnedgångar och känna dig helt avslappnad.

Det finns många semesterorter i Libyen, med många alternativ för alla budgetar. De flesta av dem erbjuder välutrustade rum, restauranger, pooler och underhållning i form av lottery sites uae. Livia har något att erbjuda dig, oavsett om du är ute efter en romantisk semester eller en högklassig semester med familj och vänner. Det är också värt att besöka den nyligen färdigställda femstjärniga resorten Qasr Al Sarab.

Burj Khalifa i Dubai

Burj Khalifa i Dubai är världens högsta byggnad. Det var tidigare känt som Burj Dubai innan det invigdes 2010. Det är ett världsberömt landmärke som ligger i Dubai i Förenade Arabemiraten. Besökare från hela världen strömmar till tornet för att beundra den hisnande utsikten.

Burj Khalifa har en 124 våningar hög utsiktsplats från vilken besökare kan se staden i 360 grader. Att klättra upp på observationsdäcket på toppen av världens högsta byggnad är ett måste under en semester i Dubai. Boka din plats i förväg för att vara säker på att få komma till denna imponerande attraktion.

Guldmarknaden

En av de mest traditionella marknaderna i Dubai är guldmarknaden. Marknaden ligger i det kommersiella affärsdistriktet Deira, i Al Dahaya-området, och här finns mer än 380 olika smyckeshandlare. Det är det perfekta stället för smyckesälskare att köpa vackra smycken som kommer att göra deras semester i Dubai oförglömlig.

När du besöker guldmarknaden bör du se till att du vet vad du letar efter. Eftersom guldpriserna alltid förändras är det värt att kontrollera de aktuella priserna innan du besöker marknaden. Du kan också använda en kalkylator för att beräkna det pris du vill betala innan du förhandlar.

Dubai Mall

Det finns mycket att göra i Dubai Mall. Här finns Dubai Fountain, som är ett landmärke. Denna koreograferade fontänshow med Burj Khalifa i bakgrunden sprutar vatten upp till 140 meters höjd. Föreställningen är inramad av olika musik och är ett vackert skådespel. Den startar varje halvtimme från 18:00 till 23:00 och är väl värd en resa.

Dubai Mall är ett av världens största shoppingcenter med över 1 200 butiker och en yta på 502 000 kvadratmeter. I detta shopping- och nöjeskomplex finns också många stora attraktioner, som Dubai Aquarium, och flera glamorösa hotell. Här finns också Dubai Fountain, en fontän i den 30 hektar stora Burj Khalifa-sjön.

Berget Al Ain

Om du vill uppleva en unik semester i Förenade Arabemiraten kan du åka med din familj till Mount Al Ain. Staden ligger vid foten av berget Jebel Hafeet, den näst högsta toppen i Förenade Arabemiraten, och erbjuder spektakulära vyer från toppen. Staden är lätt att utforska och är ett populärt weekendresmål. Familjerna kommer att njuta av de många familjeattraktioner och aktiviteter som staden har att erbjuda.

Staden Al Ain ligger på kort avstånd från berget och det finns många aktiviteter och attraktioner för att hålla barnen sysselsatta under semestern. Du kan besöka Al Ain-museet, som har några fantastiska utställningar. Du kan se kvinnors smycken, keramik och verktyg från stadens gamla tid. I området finns också många naturliga varma mineralkällor som är perfekta för avkoppling och återhämtning.